Διαδικτυακή εκδήλωση

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Ελληνικής Ανθοϊαματικής Εταιρείας.

Σας προσκαλούμε στην διαδικτυακή μας συνάντηση του Απριλίου, την Δευτέρα 19/4/2021 στις               7 το απόγευμα.

 

          Η θεματική αυτής της συνάντησης, εν όψει των ημερών του Πάσχα, θα εστιαστεί στο                              Πέρασμα από τη Θλίψη στη Χαρά. Από το πένθος της σταύρωσης στη χαρά της ανάστασης,                      από το γόνιμο σκοτάδι στο ακτινοβόλο φως, η Ελενα Γκώγκου και η Μαρκέλλα Καραμαούνα,                είναι μέλη μας θα μοιραστούν μαζί μας τις δικές τους επιλογές ανθοθεραπευτικών διαδρομών.

 

«Το Πένθος ως Πύλη για την Αγάπη»

Το πένθος είναι το μέτρο της αγάπης μας για ότι χάσαμε. Το πένθος στις κοινότητες είχε πάντοτε μία ιερότητα, και οι άνθρωποι που πενθούσαν βρίσκονταν σε μία θέση ξεχωριστή και σεβαστή. Σήμερα η κοινωνία έχει αλλάξει, και τείνουμε να εξοβελίζουμε τη λύπη και τη θλίψη από τη ζωή μας θεωρώντας τα «αρνητικά συναισθήματα», ψάχνοντας ένα  σωρό ‘παυσίπονα’ στο ίντερνετ, στο νετφλιξ, στο ποτό, ακόμα και στην πνευματικότητα. Στην ομιλία αυτή θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε ως θεραπευτές και σύμβουλοι ανθοϊαμάτων να υποστηρίξουμε τον πενθούντα, χωρίς να υποτιμήσουμε, αρνηθούμε, ή εξωραϊσουμε τη θλίψη του. Να του δώσουμε δηλαδή την απαραίτητη στήριξη ώστε να βαθύνει σαν άνθρωπος και να νοηματοδοτήσει την εμπειρία του, μένοντας συγχρόνως λειτουργικός μέσα σε μία κοινωνία που μας θέλει ψεύτικα χαρωπούς.

«Ιάματα για μια πιο Φωτεινή Ζωή»

 

Η Μαρκέλλα Καραμαούνα παρουσιάζει ανθοϊάματα από τρεις διαφορετικές σειρές -Ιάματα Bach, AustralianBushEssencesκαι Ελληνικά Ανθοελιξήρια- που βοηθούν τον άνθρωπο να μετασχηματίσει και να υπερβεί δύσκολες ψυχικές καταστάσεις. Από τον οξύ πόνο μιας ξαφνικής απώλειας και την βαθιά απόγνωση, μέχρι την χρόνια θλίψη μιας μοναχικής ή στερημένης, μονότονης ζωής. Μέσα από τα ανθοϊάματα η σύνδεσή του με την χαρά και την αγάπη μπορούν να γίνουν μια απτή, βιωμένη πραγματικότητα.

 

Βιογραφικά εισηγητριών:

Η Μαρκέλλα Καραμαούνα είναι διδάκτωρ Βιολογίας και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Γνώρισε τα ανθοϊάματα πριν από 26 χρόνια και ασχολείται επαγγελματικά ως Σύμβουλος Ανθοϊαμάτων από το 2004. Έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε πολλές σειρές ιαμάτων, όπως τα ιάματα Bach, τα ιάματα της Καλιφόρνιας (FES), τα Αυστραλιανά Bush και τα Ελληνικά Ανθοελιξήρια. Έχει κάνει πολλές ομιλίες και παρουσιάσεις για τα ανθοϊάματα.Από το 2010 έχει εντάξει στην θεραπευτική πρακτική της τον συντονισμό Συστημικών Αναπαραστάσεων, μετά από μακρόχρονη εκπαίδευση με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο και με τον ίδιο τον BertHellinger.

 

Η Ελενα Γκώγκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Στη μακρά της θητεία και εκπαίδευση στις εναλλακτικές θεραπείες (Ανθοθεραπεία, Reiki, Shiatsu, AuraSoma, TimeTherapy) έρχεται τώρα να προστεθεί η εκπαίδευση στην Μη-Βίαιη Επικοινωνία, τη Συστημική Αναπαράσταση και την Αλχημική Βοτανοθεραπεία.

Μέχρι το 2010 που ξεκινά να ασχολείται επαγγελματικά ως Εναλλακτική Θεραπεύτρια και Σύμβουλος Ανθοϊαμάτων, εργάστηκε στο χώρο της εκπαίδευσης και της φωτογραφίας, ως μεταφράστρια και διερμηνέας, και ως Ειδικός Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη και τον Συνήγορο του Παιδιού.

Εχοντας μία ιδιαίτερη σχέση με τη φύση, συνειδητοποίησε ότι η θεραπεία του Ανθρώπου είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη θεραπεία της Γης. Για το λόγο αυτό ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό Διαρκούς Καλλιέργειας (Permaculture), την Βιοδυναμική καλλιέργεια, ήταν ιδρυτικό μέλος του Αστικού Αγρού Χαλανδρίου, και σποροφύλακας στο δίκτυο Πελίτι. Σήμερα είναι ενεργό μέλος του ΔΣ της Οικολογικής Κίνησης Δράμας, μια που πιστεύει πως ο ακτιβισμός είναι το ενοίκιο που οφείλουμε στον πλανήτη που κατοικούμε.

Η εκπαίδευσή της ως εναλλακτική θεραπεύτρια και η ιδιαίτερη επικοινωνία της με το φυτικό βασίλειο της επιτρέπει να παρασκευάζει ανθοϊάματα, συμβάλλοντας έτσι στην έρευνα της ανθοθεραπείας στην Ελλάδα.

Στο τέλος των εισηγήσεων θα υπάρξει χρόνος για τις ερωτήσεις και τα μοιράσματα σας. Θα τελειώσουμε την συνάντηση μας, περίπου στις 9.

Όποιοι/ες συνάδελφοι επιθυμούν να μας συνδράμουν με τις εισηγήσεις τους, για τις επόμενες συναντήσεις μας, παρακαλούμε να το δηλώσουν στο mail του Συλλόγου.

Το link για να συνδεθείτε

Topic: EAE  Πέρασμα από τη Θλίψη στη Χαρά
Time: Apr 19, 2021 07:00 PM Athens

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/89360857493?pwd=cytqVzR2ODlxRHhoSnUwRHpBVEJ6UT09

Meeting ID: 893 6085 7493
Passcode: 19421

 

 

 

θα είναι και, στο Facebook και στο Instagram. Προσκαλέστε, όποιον νομίζετε ότι ενδιαφέρεται να έρθει      σε επαφή με τον κόσμο των Ιαμάτων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Η Συντονιστική ομάδα διαδικτυακών συναντήσεων

της Ελληνικής Ανθοϊαματικής Εταιρείας