Ανθοϊάματα Bach και προσωπική εξέλιξη

Διδάσκει η Έβελυν Δασκαλάκη.

Τα ανθοϊάματα αποτελούν ένα ολοκληρωμένο και ασφαλές σύστημα ψυχολογικής υποστήριξης, που ανήκει στην οικογένεια των εναλλακτικών προσεγγίσεων. Η χρήση των ανθοϊαμάτων μπορεί και ανακουφίζει στοχευμένα ένα μεγάλο φάσμα ψυχολογικών και ψυχοσωματικών προβλημάτων. Στόχος της μεθόδου είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας και της αρμονίας μέσα από την ίδια την προσωπικότητα του ανθρώπου, χωρίς να παραβιάζεται η θέληση του.

Το 1936 (έτος καθιέρωσης) ο Dr Bach μετά από μελέτες ανακάλυψε τις ασφαλείς αποτελεσματικές και θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών και των λουλουδιών, τα Ανθοϊάματα. Ο Dr Bach αναζητούσε ανακούφιση από προβλήματα που τον δυσκόλευαν, έτσι διερευνούσε διαφορετικές μεθόδους από τις ήδη υπάρχουσες της εποχής. Παρατήρησε ότι όταν βρισκόταν κοντά σε κάποια φυτά ανακουφιζόταν σε συναισθηματικό επίπεδο. Ο ίδιος, όντας γιατρός και ομοιοπαθητικός, είχε ήδη αναπτύξει έναν διαφορετικό τρόπο θεραπευτικής αντίληψης και αναζητούσε μια αληθινή φυσική και ανθρωπιστική μέθοδο προσέγγισης των ανθρώπινων ψυχοσωματικών προβλημάτων.

Από τότε, η ανθρωπότητα τα χρησιμοποιεί χωρίς κανένα φόβο αφού παρασκευάζονται από αβλαβή άγρια λουλούδια. Η δράση τους είναι ήπια και μη εξαρτητική και γι’ αυτό το λόγο μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, από βρέφη μέχρι υπερήλικες σε οποιοδήποτε επίπεδο υγείας, καθώς επίσης η χρήση τους έχει δοκιμαστεί επιτυχώς και σε ζώα αλλά και σε φυτά.

Dr Bach: «Να εξελίξουμε τη συνείδηση αντί να την καταπιέζουμε με ψυχότροπα μέσα – αυτή είναι η ιδέα της μεθόδου μου».

«Η απλότητα αυτής της μεθόδου ας μην σας αποτρέψει από τη χρήση της, γιατί θα ανακαλύψετε ότι όσο πιο πολύ προχωράτε στην έρευνά σας, τόσο θα συνειδητοποιείτε την απλότητα της Δημιουργίας».

Περιεχόμενο σπουδών:

– Τι είναι τα ανθοϊάματα
– Ιστορική αναδρομή – Dr Bach
– Η σχέση των ανθοϊαμάτων με άλλες εναλλακτικές και μη μεθόδους
– Πώς λειτουργούν
– Ανάλυση των 38 ανθοϊαμάτων Bach
– Εφαρμογές των ανθοϊαμάτων Bach
– Ανάλυση περιστατικών

Το πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι το επιθυμούν.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης δίδεται η δυνατότητα εγγραφής μέλους στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (κατόπιν προϋποθέσεων).

Το μάθημα παρέχεται και ως Distance Learning

Ημερομηνίες: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν.
Συνολική διάρκεια σπουδών: 55 ώρες
Κόστος συμμετοχής: εγγραφή: 50€, δίδακτρα: 550€
Τόπος διεξαγωγής: Υμηττός

ΕΒΕΛΥΝ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

Γεννήθηκα στην Γερμανία. Σπούδασα Ψυχολογία «Psychology And Education» στο Sheffield Hallam University και συνέχισα στο Preston University «Psychological Studies». Πραγματοποίησα την Πρακτική σε Ατομικές και Ομαδικές Ψυχοθεραπείες και Ψυχομετρικές τεχνικές (2.200 ώρες), στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ», Ν.Π.Δ.Δ. (υπό την εποπτεία του κ. Παν. Βαρυτιμιάδη, ψυχολόγου), 2002-2004.

Επιπροσθέτως παρακολουθούσα στο Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό κέντρο, Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών τα προγράμματα «Εισαγωγή στις δυναμικές της οικογένειας», και «Ομαδική Δυναμική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία», καθώς και «Εισαγωγή στην Ομαδική Δυναμική και το Ψυχόδραμα», 1997-1998.

Το 1998 έγινα μέλος των Γιατρών του Κόσμου (1998-2004).

Σημαντικό ρόλο στην πορεία των σπουδών μου αποτέλεσε το Ν.L.P. (Neuro – Linguistic Programming) σε συνδυασμό με τοTime Line Therapy™ -Hypnosis.

Με τον ξεχωριστό κόσμο των Ανθοϊαμάτων συναντήθηκα σαν φυσική συνέχεια της ανάγκη μου να γνωρίσω τον άνθρωπο. Μετά τις σπουδές μου στο πρόγραμμα «Ανθοθεραπευτικές εφαρμογές στην Ψυχική Συμβουλευτική» στο NHS και στα ανθοϊάματα του Dr Bach, συνέχισα με τα Ανθοϊάματα της Flower Essence Society F.E.S., τα ανθοϊάματα της Αυστραλίας Bush Flower Essences, τα ανθοϊάματα της Pegasus και ανθοϊάματα από Ορχιδέες Living Tree Orchid Essences.

Κομβικό ρόλο στην ζωή μου έπαιξε η ομοιοπαθητική.

Ξεκίνησα τις σπουδές μου σε αυτήν στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (3 χρόνια) καθώς και στην ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Κινέζικης Ιατρικής (3 χρόνια). Στην Ακαδημία σπούδασα (συμπληρωματικά) τον Ελληνικό βελονισμό, την Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, διάγνωση, και διατροφή.

Είμαι ιδρυτικό μέλος της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» και, στον παρόντα χρόνο, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Επιπλέον είμαι Full member στην ANME Schoneck Germany 2017.
«Association for Natural Medicine in Europe e.V.»

Έχω ήδη και συνεχίζω να παρακολουθώ πλήθος σεμιναρίων, συμποσίων και ημερίδων σε όλους τους παραπάνω τομείς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ: ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ 17237

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
Fax: 210 8088382
Ε-mail: info@akadimia.gr

Ανθοϊάματα Bach και προσωπική εξέλιξη!

Κοινοποιήστε: