Ανθοϊάματα Living Tree Orchids για μαθητές και φοιτητές κατά την περίοδο των εξετάσεων

Της Μαρίας Λεονί Γεωργοπούλου (Φυσικοπαθητικός, Σύμβουλος Ανθοϊαμάτων).

Αυτήν την εποχή, της τελικής ευθείας προς τις εξετάσεις των μαθητών και φοιτητών, η ένταση, το άγχος, οι φόβοι αποτυχίας γεμίζουν την καθημερινότητα των παιδιών και μπλοκάρουν τον δρόμο προς την επιτυχία τους. Τα ανθοϊάματα, απευθύνονται σε όλα τα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις που διακατέχουν τους σπουδαστές, δίνοντας τους την εσωτερική αρμονία και νοητική ενδυνάμωση που χρειάζονται. Θα παραθέσω μερικά από τα κύρια ιάματα από ορχιδέες Living Tree Orchids για αυτήν την περίοδο των εξετάσεων.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης. Positive flow

Για την αίσθηση του ότι «δεν μπορώ να τα καταφέρω». Το ίαμα Positive flow δίνει την ώθηση που χρειάζεται κάποιος για να καταφέρει ότι θέλει στην ζωή του. Όταν νοιώθουμε ανεπαρκείς, η αίσθηση του σώματός μας, είναι «σαν ένα σακί άδειο», βαρύ σαν να μην μπορεί να προχωρήσει. Ο νους γίνεται αρνητικός και σκέψεις σαν: «σιγά μην τα καταφέρω», κατακλύζουν το άτομο. Το positive flow ενδυναμώνει την θέληση μας και την αυτοπεποίθηση μας, και το σώμα νοιώθει τώρα, όχι σαν ένα «σακί», αλλά σαν ένας δυνατός «πολεμιστής» έτοιμος για όλα. Δίνει την σπρωξιά που χρειάζεται το άτομο, και καθαρίζει τον νου του από την αρνητική ενέργεια. Όταν χάνεις την όρεξη και το κουράγιο σου να διαβάσεις, το positive flow δρα σαν ένας «Άσπρος σίφουνας Άζαξ» που έρχεται και καθαρίζει την αρνητικότητα και την βαρεμάρα που προέρχεται από την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Πολύ καλό και σε σπρέι χώρου αν κάποιος δεν θέλει να πιεί σταγόνες.

Φόβοι – κρίσεις πανικού. Immediate relief

Οι κρίσεις πανικού έχουν διάφορα ψυχοσωματικά συμπτώματα που διαφοροποιούνται από άτομο σε άτομο, αλλά η κύρια αίσθηση είναι σαν να «χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου», εσωτερικό τρέμουλο, ταχυπαλμία, «κρύος ιδρώτας». Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για κάποιον και κυρίως γιατί οι άλλοι γύρω του δεν μπορούν να τον καταλάβουν. Το immediate relief, επαναφέρει το άτομο, στο εδώ και τώρα, το «ζωντανεύει», του δίνει μια αίσθηση κουράγιου και περισσότερης διαύγειας, τον ησυχάζει – τον γειώνει. Αυτή η άσχημη αίσθηση ανημπόριας, φεύγει και το άτομο ανακτά τις δυνάμεις του και την συνειδητότητά του στον παρόντα χρόνο. Μερικές σταγόνες πάνω σε σημεία του σώματος που πονάνε, ξεμπλοκάρουν τον πόνο.

Ενδυνάμωση μνήμης – νοητική διαύγεια. Memory enhancer & Knowing

Αυτά τα δύο ιάματα βοηθούν τον νου να είναι σε εγρήγορση, να είναι σε διαύγεια για να μπορέσει να διαβάσει κάποιος και να καταλάβει τι διαβάζει και να μπορεί να το απομνημονεύσει. Τονώνει την μνήμη. Ξεκουράζει τον νου, διώχνει την νοητική «βαρεμάρα», βοηθάει το άτομο να εστιαστεί στα κείμενα που έχει να διαβάσει. Καλό για όλους τους ενήλικες που αρχίζουν να ξεχνάνε και για όλους τους επαγγελματίες που δουλεύουν νοητικά και πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Πολύ καλά ιάματα και για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Άγχος. Light relief

Ένα ίαμα combination, που αποτελείται από 11 ιάματα! Πολύ δυνατό για κρίσεις άγχους με έντονα συμπτώματα «σφιξίματος» στο στήθος και στο στομάχι, με αϋπνίες λόγω μεγάλης ανησυχίας. Ηρεμεί, γειώνει το άτομο, κατευνάζει όλη την ένταση και φέρνει καλό ύπνο στο άτομο. Πολύ σημαντικό για το άγχος των εξετάσεων και για το άγχος των γονέων, που αγχώνονται υπερβολικά για τα παιδιά τους.

Καλός ύπνος. Gentle sleep & Active serenity

Είναι πολύ σημαντικό για τους μαθητές, να μπορούν να κοιμηθούν καλά για να «γεμίζουν τις μπαταρίες τους», να έχουν διαύγεια και να θυμούνται αυτά που διαβάζουν. Δυστυχώς με τους πολλούς καφέδες που συνήθως πίνουν, το βράδυ είναι σε μεγάλη υπερδιέγερση και δεν μπορούν να κοιμηθούν. Τα ιάματα αυτά βοηθούν το άτομο να ξεκουραστεί σωματικά, νοητικά και ψυχικά.

 

Επικουρικά και τα παρακάτω ιάματα:

Βρίσκω την κατεύθυνση της ζωής μου. Life direction & Eye of the Tiger.

Αυτά είναι ιάματα, που θα έπρεπε να παίρνουν τα παιδιά από το Γυμνάσιο, για να συντονιστούν με την εσωτερική αλήθεια τους και να βρούν τι είναι αυτό που τους αρέσει πραγματικά να κάνουν και να το ακολουθήσουν χωρίς αμφιβολίες και φοβίες. Συνήθως ακούμε ότι τα παιδιά ακολουθούν τα όνειρα των γονέων τους, πχ.να γίνουν γιατροί, δικηγόροι, αλλά δυστυχώς αυτό τους γεμίζει άγχος και ενοχές πολλές αν δεν τα καταφέρουν. Όταν ένα άτομο, βρει τον δρόμο του, σύμφωνα με τα ταλέντα του, σύμφωνα με τις προσταγές της ψυχής τους, τότε ακολουθεί τον δικό του δρόμο και είναι πιο ευτυχισμένο. Ο ίδιος ο συντονισμός με τον αληθινό, μοναδικό του δρόμο, δημιουργεί αίσθηση δύναμης και αυτοπεποίθησης.

Μένω στο κέντρο μου. Just center

Πολλές φορές, όταν θέλουμε να εστιαστούμε σε έναν σκοπό, παράγοντες εξωτερικοί «εισβάλλουν» στην ζωή μας, και διασπάται η προσοχή και η δύναμη μας. Με αυτό το ίαμα, μένουμε απερίσπαστοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας, χωρίς να αφήνουμε τους γύρω μας και τις γύρω καταστάσεις γενικώς, να μας αποσπάσουν. Μένουμε στο κέντρο μας και προχωράμε. Καλό και για παιδιά με διάσπαση προσοχής.

 

Κοινοποιήστε: